Αριστόπουλος Κώστας



Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1964.

Η οικογένειά του ήταν πολυμελής και υπήρχε μεγάλη φτώχεια την εποχή εκείνη.

Συνολικά ήταν 9 αδέλφια.

Ο παππούς του ο Κώστας  Αριστόπουλος του οποίου πήρε και το όνομα, έπαιζε πολύ καλό ζουρνά αλλά και κλαρίνο τ'Αι-Συμιού στο Μεσολόγγι και όχι μόνο. Μουσικοί είναι ακόμη και τα 6 αδέρφια του. Ο αείμνηστος Μάκης που πέθανε έπαιζε κλαρίνο όπως και ο Γιώργος και ο Γιάννης και από τους υπόλοιπους, ο Πάνος παίζει ντράμς, ο Δημήτρης κιθάρα και ο Βαλάντης Αρμόνιο. Ο θείος του Ηλίας Αριστόπουλος παίζει ακόμη Ζουρνά και κλαρίνο.

Από πολύ μικρός μάθαινε κλαρίνο αλλά στα 10 του χρόνια, ο πατέρας του  Θύμιος Αριστόπουλος που ήταν πολύ καλός κλαρινίστας, τον ανέβασε στο πατάρι. «Και στο σπίτι με μάθαινε να παίζω αλλά πάνω στο πατάρι έμαθα τα περισσότερα τραγούδια» λέει ο ίδιος.

Έπαιξε για πρώτη φορά κλαρίνο επαγγελματικά σε ηλικία 13 ετών στο πανηγύρι στο Αγγελόκαστρο, μαζί με τον πατέρα του μπροστά σε τουλάχιστον 2000 άτομα. Αυτή ήταν μια μεγάλη εμπειρία για τον ίδιο.

Στην αρχή τον βοήθησε ο πατέρας του. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Αποστόλη Ζορμπά που ήταν τραγουδιστής και την Γιώτα Γκανιάτσου. Στη συνέχεια τον ανακάλυψε η Αννούλα Τσαχάλου και ο Γιάννης Κωνσταντίνου, οι μεγάλοι αυτοί τραγουδιστές και ο Νίκος Γιαννακάκης που έπαιζε μπουζούκι. Όλοι αυτοί τον άκουσαν και πίστεψαν στο ταλέντο του και συνεργάστηκε μαζί τους για πολλά χρόνια. Αυτοί τον πήραν και στην Αθήνα όπου απέκτησε περισσότερες εμπειρίες και έκανε ένα άλμα στην καριέρα του. Στη συνέχεια στο Αγρίνιο έπαιρνε μόνος του δουλειές, έγινε γνωστός, απέκτησε πολλούς φίλους και συνεργάτες και καθιερώθηκε.

Παντρεύτηκε το 1985 όταν γύρισε από φαντάρος με την Κατερίνα, κόρη του γνωστού κλαρινίστα Μάκη Καραγιάννη που έμενε στο Αντίριο. Μαζί με την Κατερίνα απέκτησαν 7 παιδιά από τα οποία τα 4 είναι κορίτσια και 3 είναι αγόρια. Παντρεμένες είναι οι 3 κόρες από τις οποίες έγινε παππούς αφού έχει 3 εγγονάκια.

Και τα 3 αγόρια του ασχολούνται με την μουσική. Ο Θύμιος παίζει Τουμπερλέκι και ντράμς. Ο Τάκης παίζει κιθάρα και ο Μάκης παίζει κλαρίνο και τον παίρνει συχνά μαζί του στα πανηγύρια για να αποκτά εμπειρίες.

Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς γνωστούς τραγουδιστές όπως η Τασία Βέρα, η Σοφία Κολλητήρη, η Βαγγελιώ Χρηστιά, η Φιλιώ Πυργάκη, η Αννούλα Τσαχάλου, τον Γιάννη Κωνσταντίνου, τον Θανάση Βαρσαμά, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, το Στάθη Κάβουρα, τον Γ. Τζαμάρα και από τους νεώτερους με τον Αγρινιώτη το Νίκο Βλαχοδήμο, το Νίκο Παπαγεωργίου, τη Μαρίτσα Βλαχοδήμου, τη Βάσω Αθανασάκη, το Θ. Σταμάτη, το Γ. Καψάλη κ.α.

Το πρώτο κέντρο που δούλεψε ήταν το ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ στην οδό Φαβιέρου. Μετέπειτα στα ΑΗΔΟΝΙΑ  στην πλατεία Καραισκάκη, στα ΑΓΡΙΜΙΑ στη πλατεία Βάθη δούλεψε για 10 χρόνια και τα τελευταία χρόνια στο ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ στην οδό Λένορμαν.

Έχει πάρει μέρος στην εγγραφή πολλών cd  με αρκετούς τραγουδιστές τόσο στο studio όσο και σε ζωντανές ηχογραφήσεις, και σε πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και έχει εμφανίσεις στο εξωτερικό όπως στην Αμερική, στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Γερμανία, τη Σουηδία.

Στρέφεται κατά των συναδέλφων του που κάνουν «αρπαχτές» με ψηλές αμοιβές, θεωρεί ότι το κλαρίνο σαν όργανο, στην αρχή είναι πολύ κουραστικό αλλά στη συνέχεια, με το πέρασμα του χρόνου παίζεις με την εμπειρία και την τεχνική που χρησιμοποιείς και αυτό σε κάνει να μην κουράζεσαι.

Πιστεύει ότι καλά είναι να παίζει κανείς κλαρίνο μέχρι τα 60 του χρόνια, γιατί στην ηλικία αυτή έρχεται η κόπωση, κουράζεται ο ίδιος αλλά ταυτόχρονα κουράζεται και ο κόσμος  που αναζητεί νέα και φρέσκα πρόσωπα.

Κατά τη γνώμη του οι μεγαλύτεροι κλαρινίστες είναι ο Γιάννης Βασιλόπουλος τον οποίο είχε και πρότυπο, ο αείμνηστος ο Βασίλης Σαλέας, ο Βαγγέλης Κοκκώνης, ο Μάκης Βασιλειάδης, ο Βασίλης Σούκας, ο Βαγγέλης Σούκας, ο Μάκης Μπέκος, ο Χρ. Κατσαμάκης κ.α


Ακούστε:
Ήλιος , Ιτιά , Καγκέλια , Αγριολούλουδο , Τσιφτετέλι των ROMA

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *