Γούβας Νίκος
Ο Νίκος Γούβας ήταν ενα κλαρίνο με ξεχωριστό ρεπερτόριο και ύφος, ιδιαίτερα ενήμερο στα συρτοτσιφτετέλια και τα Αρβανιτοτράγουδα και είχε μεγάλη πέραση στα χωριά της Αττικής.
Για πολλά χρόνια έπαιζε μαζί με τον Κ.Γιακέ στη "Λαφίνα" και αργότερα με τη Μαρία Γιακέ.
Οι τραγουδιστές που συνεργάστηκαν περισσότερο με το Νίκο Γούβα, είναι ο Βαγγέλης Γκάτσης, ο Γιάννης Σκληρός, ο Μίμης Ανδριανός, ο Νίκος Τρομάρας, η Βάσω Χατζή, ενώ για λίγο διάστημα συνεργάστηκε μαζί του κι ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος.
 Μόνο ο Γούβας συνήθιζε να παίζει τα τραγούδια του      δικού τους ρεπερτορίου. Μάλιστα με το Γιάννη Σκληρό είχε κάνει και μια ωραία ζωντανή ηχογράφηση, που κυκλοφόρησε σε κασέτα απο την SUBAN SOUND κι είναι ότι πιο ωραίο έχουμε ακούσει. Ολόκληρη η μια πλευρά της κασέτας είναι σε δρόμο Σαμπαχ, που μόνο ο Γούβας είχε τέτοιο ρεπερτόριο και η άλλη πλευρά σε Ουσακ.
Ο Νίκος Γούβας ήταν αυθεντία στα συρτά-τσιφτετέλια και όχι στα τσάμικα, το δε καμπίσιο δεν τόπαιζε καθόλου. Απο τις ωραιότερες ηχογραφήσεις του ήταν και τα "Χορευτικά" του Λεονάρδου Μπουρνέλη.
Εκτός απο τη "Λαφίνα" είχε παίξει και στη "Νεράϊδα της Αθήνας" και στους "Σταλακτίτες" του Τάσου Παγκάλη.
Ο Νίκος Γούβας πέθανε πρόωρα απο ανίατη ασθένεια το 1988.

   
Το βιογραφικό αντλήθηκε απο το βιβλίο του Γιάννη Μητρόπουλου "Οι μεγάλοι του Δημοτικού Τραγουδιού" που εκδόθηκε το 1996 απο το περιοδικό ΠΑΛΚΟ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *