Παπαδημητρίου ΓιάννηςΟ Γιάννης Παπαδημητρίου κατάγεται από ένα χωριό στο Δήμο Δομοκού, το λεγόμενο Μαντασιά που βρίσκεται στο Νομό Φθιώτιδος.
 Επαγγελματίας απο τα 16 του χρόνια.

Από μικρός του άρεσε ο ήχος του κλαρίνου, στα πανηγύρια χάζευε τους μουσικούς, έτσι ξεκίνησε ένα έργο που ούτε κι αυτός το φανταζότανε.
 Ξεκίνησε από την επαρχία Δομοκού με τοπικά συγκροτήματα και αργότερα κατεβαίνοντας στην Αθήνα ξεκίνησε να δουλευει με αξιόλογους δημοτικούς τραγουδιστές και μουσικούς (Γιώργο Τζαμάρα, Σοφία Βόττα, Άγγελο Ψαρρά, Τασία Βέρρα, Φιλιώ Πυργάκη, Σταύρο Τσαλάγκα, Λούλα Παππά, Λάμπρο Σκάρλα κ.α)
Ωστόσο έκανε μαθήματα με αξιόλογους κλαρινίστες όπως τον Πάνο Πλαστήρα, τον Μάκη Βασιλειάδη και το Βαγγέλη Σούκα. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα σε ωδείο, αρμονία και Βυζαντινή μουσική.
Σταθμός της πορείας του ήταν το "Γλυκοχάραμα" από οπου ξεκίνησε και η άνοδος της πορείας του στο δημοτικό τραγούδι και η αποδοχή του από τον κόσμο.

Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό σε αρκετές συναυλίες.
Επίσης έχει λαβει μερος σε ηχογραφησεις αρκετων cd με παραδοσιακα και νεα τραγουδια (με τους Γιώργο Τζαμάρα, Σοφία Βόττα, Άγγελο Ψαρρά, Γωγώ Τσαμπά και πολλούς άλλους) αλλά και αρκετές ζωντανές ηχογραφήσεις με ολους τους κορυφαίους του είδους.
Σκοπός του είναι να συνεχιστεί αυτό που έμαθε από μικρός, να διασκεδάζει τον κόσμο και να προσπαθεί να τον ταξιδεύει, όπου αυτός νοσταλγεί, με την παράδοση και το κλαρίνο του.

Πηγή: rythmos947fm.blogspot.gr Ευχαριστούμε τον Άγγελο Σίττα για την ανταπόκρισή του.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *