Μάτσιας Βαγγέλης

Γεννήθηκε τον Μάϊο του 1988 με καταγωγή την Τσιάτιστα Άνω Πωγωνίου !
Απο πολύ μικρός είχε τα πρώτα του ακούσματα απο τα πανηγύρια που γινόταν στο χωριό του και στα γύρω χωρια! 

Την αγάπη του για τη μουσική είδε ο παππούς του, και μαζί σκαλίσανε την πρώτη του φλογέρα, που αποτέλεσε το έναυσμα για την μετέπειτα πορεία του.

Βρέθηκε στην Αθήνα σε ηλικία 11 ετών και βλέποντας τον οι γονείς του να ακούει κασσέτες και το πώς αφομοίωνε πάνω στην φλογέρα τους ήχους των Ηπειρώτικων τραγουδιών απο μεγάλους κλαρινίστες και τραγουδιστές, ο πατέρας του σε ηλικία 12 ετών του αγοράζει το πρώτο του κλαρίνο.
Βάζοντας το στο στόμα του και χωρίς να έχει υπάρξει καμια εκμάθηση και καθοδήγηση απο κάποιον έπαιξε το πρώτο του κομματι αφήνοντας τους γονείς του έκπληκτους .

Έτσι αποφασίσανε να τον στείλουν δίπλα σε καταξιωμένους κλαρινίστες όπως ο Βαγγέλης Σούκας που υπήρξε δάσκαλός του για πολλά χρόνια, καθώς και πολλοί άλλοι. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα και αποφοίτησε απο Ωδείο και μουσικό σχολείο .

Πλέον σε ηλικία 28 ετών, έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με συλλόγους, με πολλά χορευτικά σχήματα, σε Θέατρα καθώς και σε λαϊκά πανηγύρια, ειναι δε ιδιαιτερα αγαπητός στην νεολαία.
Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με τραγουδιστες όπως ο Κώστας Τζίμας, η Πάγώνα Αθανασίου, ο Αντώνης Κυρίτσης, η Ανθούλα Νούση, ο Γιάννης Καψάλης, ο Σάββας Σιάτρας η Ντίνα Αλεξοπούλου και ο αείμνηστος Αλέκος Κιτσάκης, και πολλούς άλλους.
Συνεργασίες έχει επίσης και με συναδέλφους του όπως ο Πέτρος Λούκας , ο Σταύρος Καψάλης, ο Ναπολέων Δάμος , οι Χαλιγιανναίοι απο τον Παρακάλαμο.

Περιοδείες στο εξωτερικο, όπως στην Αμερική  (σε Σικάγο, Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας), Καναδά, Γιοχανεσμπουρκ και Αυστραλία (σε Μελβολυρνη και Σίδνεϊ).


'Εχει εμφανιστει σε πολλές εκπομπές στην τηλεόραση, όπου η πιο πρόσφατη ήταν σε αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Τάκη Σούκα. 

Οι πληροφορίες για τον Βαγγέλη Μάτσια και η φωτογραφία, στάλθηκαν στη σελίδα απο την κ. Αννα Νικοδημα, την οποία και ευχαριστώ πολύ. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *