Παπαγεωργίου ΜανώληςΟ Μανώλης Παπαγεωργίου κατάγονταν απο τη Σκοτίνα Πιερίας. 
Ένας αυτοδίδακτος μουσικός, αφού κάποτε που προσπάθησε να μάθει απο κάποιον κλαριντζή τον "Λιόλια" ή Γεώργιο Αγγέλη, γύρισε στον πατέρα του και του παραπονέθηκε: "Δε μι δειχν". Έπεσε κι αυτός όπως και άλλοι παλιοί μουσικοί, θύμα της κακής νοοτροπίας των τότε κλαριντζήδων να μή δείχνουν στους νέους επίδοξους μαθητές τους, ώστε να μην κινδυνέψει η δουλιά τους...
Έτσι ο μικρός Μανώλης προσπαθούσε μόνος του πρώτα με τη φλογέρα του και μετέπειτα με το κλαρίνο, να γίνει κι αυτός ενας καλός μουσικός. 
Πολλές φορές που στη Σκοτίνα πήγαινε να παίξει ο Βάιος Μαλιάρας, ο Μανώλης τον παρακολουθούσε, άκουγε και ρουφούσε σα σφουγγάρι τις συμβουλές του Μαλιάρα για το παίξιμο του κλαρίνου.
Ο Μανώλης Παπαγεωργίου έπαιζε συνήθως συρτά και για το λόγο αυτό είχε χαρακτηριστεί "συρτατζής".
Τη στρατιωτική του θητεία την έκανε στη στρατιωτική μπάντα της Βέροιας, υπηρέτησε στον Ελληνοιταλικό πόλεμο, και αργότερα κατα τον εμφύλιο, υπηρέτησε και στη χωροφυλακή.

Δυστυχώς δεν υπηρξε δυνατό να βρώ άλλα στοιχεία του βιογραφικού του και παρακαλώ πολύ όποιον έχει στοιχεία να μας τα στείλει για να τα δημοσιεύσουμε.
Συμπλήρωση φόρμας βιογραφικών


Ακούστε: Χασάπικο , Συρτό πολίτικο , Αλάργα ξένε μ το χορό , Συρτοτσιφτετέλι , Γκάϊντα , Τώρα που στήσαν το χορό , Σαλωνικιώτικος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *