Μπρουκλόγιαννης Γιάννης

Γεννήθηκε στην Αμυγδαλιά Γορτυνίας. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Πολύδωρας.
Άρχισε να παίζει κλαρίνο απο πολύ μικρός παίρνοντας τα πρώτα του μαθήματα κοντά σε εναν ντόποιο κλαρινίστα, ονόματι Μαλαπέρδας, τον οποίο επειδή είχε ζήσει στην Αμερική των φώναζαν 'Μπρούκλη". Απο κεί του έμεινε το ψευδώνυμο 'Μπρουκλόγιαννης". Αργότερα, πηγαίνοντας στην Αθήνα πήρε πολλά μαθήματα απο τον Βασίλη Μπατζή και έμελλε να γίνει πολύ λαοφιλής στην περιοχή της Αρκαδίας και των Καλαβρύτων.
Ενας απο τους καλύτερους παραδοσιακούς κλαριντζήδες με πλόυσιο παραδοσιακό ρεπερτόριο και αριστοτέχνης στην εκτέλεση ειδικά των "καμπίσιων", συνεργάστηκε πολλά χρόνια με τη μεγάλη τραγουδίστρια Φιλιώ Πυργάκη που θεωρήθηκε "Βασίλισα του καμπίσιου" και έγραψε γι αυτήν πολλά τραγούδια, όπως "Τα ελατόκλαρα" που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Κοντά στα 1968 έκανε τις πρώτες του ηχογραφήσεις με τραγουδιστή το Νίκο Τράγκα.
Δεν εμφανίστηκε σε κέντρα της Αθήνας, όπως πολλοί άλλοι μεγάλοι κλαρινίστες, προτιμώντας την περιοχή του όπου είναι αναντικατάστατος, παίζοντας σε πανηγύρια σε συνεργασία με μεγάλους τραγουδιστές όπως τον Στάθη Κάβουρα, τη Φιλιώ Πυργάκη, τη Μαρίνα Πολυχρονοπούλου, το Νίκο Τράγκα, το Γιώργο Μπέκιο και το Γιάννη Σιέττο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *