Κουράκλης Θοδωρής

Ο Θοδωρής Κουράκλης γεννηθηκε στην Αθηνα στις 13 /5/1992.
Μέλος της μουσικης οικογενειας των Σουκαιων απο την πλευρα της μητερας του.
Ο παππούς του Βασίλης Σούκας έπαιζε κλαρίνο.
Ο προπαππούς του Αναστάσης( γεννήθηκε περίπου το 1900) έπαιζε επίσης κλαρίνο.
Σε ηλικία δέκα χρονών κάνει τα πρώτα βήματα στο κλαρίνο παίρνοντας μαθήματα κλασικού κλαρίνου στο ωδείο με δάσκαλο του τον θείο του Γιάννη Σούκα.
Όμως η αγάπη που είχε για το παραδοσιακό κλαρ'ινο τον έκανε να αλλάξει δρόμο.
Στα δεκατέσσερά του χρόνια ξεκινάει τα πρώτα μαθήματα παραδοσιακού κλαρίνου με τον δάσκαλο Βαγγέλη Παπαναστασίου στο μουσικό σχολείο στο Ιλιον, αλλα και με άλλους μεγάλους δασκάλους όπως ο Γιώργος Κοτσίνης , Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, ο Μάκης Βασιλειάδης και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος.
Όσο καιρό πάει στο σχολείο παράλληλα δουλεύει με την ορχήστρα του σε πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό συναυλιών και στο εξωτερικό.
Το καλοκαίρι του 2009 πήρε μερος στον 36ο πανελλήνιο διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού και μουσικής στα Λαγκάδια Αρκαδίας οπου έκλεψε τις εντυπωσεις και κέρδισε το πρώτο βραβείο παίζοντας τον οργανικό σκοπό της Ηπείρου "Τα κλάματα".
Έχει σημειώσει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου της Ελληνικής μουσικής όπως ειναι η Μαρίζα Κωχ, η Αρετή Κετημέ και ο Δημήτρης Καρράς.
Αλλά και με καλλιτέχνες του δημοτικού ρεπερτορίου: Γιώργο Καψάλη, Σταύρο Ζούμπα, Βασίλη Κολοβό, Νίκο Στεργίου(κιθαρα) ,Κώστα Σούκα(κιθαρα) Βασίλη Τριάντη(λαουτο), Ανδρέα Παππά(κρουστα) και άλλους.
Εκτός απο κλαρίνο παίζει και άλλα όργανα όπως φλογέρα, φλάουτο, καβάλι, ζουρνά και έγχορδα όπως  μπουζούκι, λαούτο, κιθάρα, ούτι στα οποία είναι σχεδόν αυτοδίδακτος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *