Συμβουλές αγοράς

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε το πρώτο σας κλαρίνο καλό είναι να ξεκαθαρίσετε πρώτα με ποιό είδος μουσικής θέλετε να ασχοληθείτε.
Καλό θα είναι να αποφύγετε τα χειροποίητα "ανώνυμα" κλαρίνα, ανεξάρτητα απο το ποιοί είναι αυτοί που τα φτιάχνουν  ή τα πουλάνε. Καλύτερα να εμπιστευτούμε μία σοβαρή εταιρία που βρίσκεται στο χώρο πολλά χρόνια και έχει εμπειρία χρόνων στην κατασκευή οργάνων.
Το όργανο με το οποίο θα κάνετε τα πρώτα σας βήματα δεν θα πρέπει να είναι ακριβό, επίσης να είναι πλαστικό  για τους λόγους οτι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όπου και όποτε θέλετε , κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Στο ξύλινο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ξύλο είναι ευαίσθητο στις αλλαγές θερμοκρασίας και γιαυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.
Τί συμβαίνει στο εσωτερικό μέρος του κλαρίνου όταν περνάει ο αέρας που φυσάμε? Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται είναι αρκετά μεγάλη και εαν παίζουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 5 βαθμούς, το εξωτερικό μέρος του ξύλου θα είναι παγωμένο ενώ το εσωτερικό θα υπερθερμαίνεται .
Αποτέλεσμα είναι το ξύλο να κάνει ρωγμές χάνοντας αέρα και κάνοντας το κλαρίνο σας ακατάλληλο προς χρήση.
Έχετε υπόψη σας οτι ενα καλό πλαστικό κλαρίνο κατασκευασμένο απο μια αξιόπιστη στο χώρο εταιρεία μπορεί να σας συντροφεύει για πάρα πολλά χρόνια και θα μπορείτε να το μεταφέρετε με ασφάλεια στο ύπαιθρο χειμώνα ή καλοκαίρι χωρίς το άγχος μην σας σπάσει ή κάνει ρωγμές κ.λ.π.

Στη συνέχεια μπορείτε να αποκτήσετε το ξύλινο κλαρίνο των ονείρων σας, με την σαφώς καλύτερη τονικότητα, ακουστικότητα και πιστότητα στον ήχο.
Κατα την αγορά καινούργιου κλαρίνου δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στο "στρώσιμο" του κλαρίνου. Ακουλουθήστε με ευλάβεια τις οδηγίες του κατασκευαστή αναφορικά με το χρόνο παιξίματος, και την τακτική του συντήρηση.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να δείξουμε στην αγορά μεταχειρισμένου κλαρίνου και αν δεν είμαστε καλοί γνώστες του οργάνου καλό είναι πριν την αγορά να το δοκιμάσει κάποιος πεπειραμένος κλαρινίστας, όχι μόνο γιατί ξέρει τι να προσέξει στην κατάσταση του οργάνου (σπασίματα που δύσκολα φαίνονται κ.λ.π.) αλλά και στο θέμα της ακουστικής του.

Εξυπακούεται βέβαια οτι το ξύλινο κλαρίνο σας απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στη συντήρησή του ώστε να το έχετε για όλη σας τη ζωή, δεδομένου οτι οι τιμές τους δεν είναι ευκαταφρόνητες!

Πηγή πληροφοριών: musicmarket.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *